Therm

Eenvoudig uw klimatiseringsbehoefte berekenen en de optimale klimatiseringscomponenten kiezen

De tijdrovende berekening van de klimaatbeheersingsbehoefte wordt volledig door de software Therm overgenomen. De eenvoudig te bedienen software zorgt snel voor de juiste klimaatbeheersingscomponenten. Aan het einde van de berekening ontvangt u gedetailleerde documentatie, die u kunt toevoegen aan uw technische installatiedossier als bewijslast ten behoeve van de NEN EN IEC 61439. Alle berekeingen worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van IEC/TR3 60890 AMD 1 en DIN 3168 voor kast-koelaggregaten.

• Systeemeisen

• Voor de online versie van Therm heeft u geteste browsers nodig:
      • Microsoft Internet Explorer 11.0
      • Mozilla Firefox 51.0
    • Voor de offline versie van Therm heeft u
      • 500 MB vrij ruimte op de harddisk nodig
      • CPU met 2,0 GHz kloksnelheid
        • bij Windows 7 of 10:
      • geteste browsers:
        • Microsoft Internet Explorer 11.0
        • Mozilla Firefox 51.0

• Nieuw in versie 6.4

• Verbetering van het loginproces bij de online versie
      • Registratie met uw emailadres
      • U kunt uw eigen passwort resetten
      • U heeft de mogelijkheid uw passwort te resetten
    • Verbetering van de im- en exportfuncties voor projecten en warmteverlies
      • Het overnemen van alle data is weer mogelijk
    • Integratie van nieuwe componenten (warmteverlies)
      • Meer dan 30.000 componenten van 12 fabrikanten
    • Verbetering van de koppelfunctie
      • Bij het koppelen van behuizingen is het nu mogelijk om per behuizing of voor alle behuizingen samen het warmteverlies te zien. Hierdoor kunt u beter de positie van de klimatiseringscomponenten kiezen
      • Het aannpassen van de opstelling van de behuizing is vereenvoudigd
    • Actualisering van de databank
      • Actuele Rittal klimaatproducten en toebehoren zijn geïmplementeerd
      • TS IT behuizingen zijn nu een aparte behuizingsgroep
    • Optimalisatie van de samenvatting
      • De documentatie (samenvatting) is in een pdf formaat
    • Optimalisatie van de berekening van de termperatuurstijging volgens DIN 61439
      • Alle documentatie (samenvatting) is aangepast, en nu ook geschikt voor gekoppelde behuizingen
    • Actuele linken naar andere klimatiseringsconfiguratoren van Rittal zoals:
      • Chiller configurator
      • Blue e energy efficiency calculator

Download

Workshop Therm

Leren calculeren in een middag

Aan het eind van de workshop kent u het programma, weet u hoe u calculaties maakt en een document hiervan genereert met Therm.

Meer informatie

Registratie Therm

Voor volledige Rittal support bij het gebruik van Therm, registreert u zich hier.

Na registratie ontvangt u het serienummer voor de software.

Meer infomatie