Vi ser frem til å hjelpe deg!

Coronavirus - oppdatert kundeinformasjon

Covid-19-pandemien fortsetter å holde Tyskland og verden i ånde. Rittal iverksetter konsistente tiltak over alt der vi er:

Vår arbeidsgruppe vurderer situasjonen daglig. I Tyskland og hos datterselskaper følger vi tiltakene som myndighetene har satt i verk for å redusere spredningen av viruset, beskytte arbeidsstyrken, leverandørene og kundene våre, samtitid som vi jobber hardt med å sikre tilgjengelighet og levering.

Kan vi forvente noen konsekvenser?

Vi er glade for å kunne informere deg om at vi kan fortsette å levere i tide, og det er og vil fortsatt være vårt viktigste mål. skulle det oppstå restriksjoner i produksjon og logistikk, vil vi fortsatt klare å kompensere for dem. Vi har bygget opp lagerbeholdningen, og om nødvendig kan vi få erstatningsleveranser fra andre regioner.
Vår evne til å levere og tilgjengeligheten av våre produkter gjelder for alle våre standardprodukter. Vi vil informere deg umiddelbart hvis det oppstår forsinkelser i levering av dine bestillinger

Vi vurderer våre tiltak daglig og tilpasser oss dagens situasjon for å opprettholde normal tilgjengelighet.

Alle selskapene i konsernet bidrar selvfølgelig til å forebygge smittekjeder:

Vi er et selskap med konsekvente forebyggende tiltak på alle steder vi er, verden over. Vår meldingskjede varsler tidlig om mistanke om spredning og om mulige kontaktpunkter med viruset. Vi har avsluttet reiseaktiviteter, konferanser og arrangementer, og håndterer på en restriktiv måte besøk og møter. Vi følger alltid AHA-reglene (avstand, hygiene, hverdagsmaske), og vi er tilgjengelige for kundene våre når som helst via telefon- og videokonferanse. Vi sørger for å opprettholde nøkkelfunksjoner for kunden også fra hjemmekontorene. Vi har forbedret hygienestandarden kraftig.

I datterselskapene og på produksjonsstedene har vi iverksatt ytterligere lokale tiltak for å hindre spredning av viruset.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål, vil de lokale kontaktene dine gi deg mer detaljert informasjon og holder deg oppdatert om utviklingen. Hjemmesiden vår (www.rittal.no eller www.rittal.com) blir kontinuerlig oppdatert og gir rask tilgang til produkttilgjengelighet, teknisk informasjon, vår nettbutikk, priser og kontaktpersoner.

Kundereferanse

ATR: "Leveringskjeden fungerer!"

Konsekvensene av koronapandemien merkes i alle bransjer, og produksjonsindustrien for tavle og automasjonsutstyr er ikke noe unntak. Toppledelsene i bransjen er for tiden hovedsakelig opptatt av ett spørsmål: Holder leveringskjedene? Den gode nyheten...