Songdo

Smart city in Korea

Zogenaamde smart cities, d.w.z. met elkaar verbonden en hoogtechnologische leefruimten, zijn bedoeld om het leven en werken te verbeteren en tegelijk duurzamer te maken. De stadsplanologen realiseren dit bijvoorbeeld door verkeersstromen en luchtgegevens te analyseren en de verkeerslichten dienovereenkomstig af te stellen. De burgers moeten het gevoel hebben dat zij in een moderne en vooral veilige stad leven. Voor het verzamelen en analyseren van data, bijvoorbeeld over de dagtemperatuur of de verkeerssituatie, is echter een zeer efficiënte en betrouwbare infrastructuur nodig. Zo'n infrastructuur is bijvoorbeeld te vinden in het nieuwe stadsdeel van de Zuid-Koreaanse megastad Incheon. Rittal heeft de computerruimte voor die stad van de toekomst ontwikkeld.

De computerruimte van Rittal is ideaal voor de smart city. Want deze voldoet aan alle voorwaarden om de data van de over de stad verspreide, decentrale edge data centers ook in de toekomst te verzamelen en te evalueren.
Sangho Lee, hoofd van het IFZ Smart-City Control Center

Meetgegevens voor een hogere kwaliteit van leven

De basisvoorwaarde voor de evaluatie van meetgegevens is een stabiele infrastructuur met krachtige servers, netwerken en computers die snel kunnen reageren op gebeurtenissen en afwijkingen. Dit was een van de redenen waarom IT-expert Sangho Lee, hoofd van het IFEZ Smart-City Control Center, voor een eigen bedrijfszekere cloud-computerruimte koos. De data van alle sensoren op het gebied van transport, milieu, misdaadpreventie, brandbeveiliging en gebouwenbeheer komen hier samen. “Bij de zoektocht naar een geschikte oplossing heeft het design van een computerruimte op basis van cloud computing mij overtuigd”, herinnert Lee zich. “Deze computerruimte kon dankzij de gestandaardiseerde IT-infrastructuur in zeer korte tijd worden geconfigureerd. Bovendien had Rittal al oplossingen voor alle componenten beschikbaar.” Naast TS IT-racks van Rittal beschikt de computerruimte ook over de benodigde modulen voor klimatisering, energieverdeling, onderbrekingsvrije voeding, brandbeveiliging, monitoring en toegangsbeveiliging.

Rittal Korea heeft niet alleen de hardware voor het IFEZ Smart-City Integrated Operation Center geleverd, maar heeft ook geholpen bij de implementatie van het concept voor de computerruimte. “Met behulp van 3D-designs konden wij de klant laten zien wat perfect zou zijn voor zijn specifieke wensen”, zegt Brian Moon, salesmanager IT bij Rittal. Want het gebouw is door het lage plafonds en de verhoogde vloer niet ideaal voor de opbouw van een traditionele computerruimte. De kamers moesten daarom op een speciale manier worden geïsoleerd en gekoeld. Bovendien wilde de klant dat de infrastructuur schaalbaar is uit te breiden, zodat de techniek met de stad kan meegroeien.

Turnkey oplossing

Een Cold Cube-opstelling en een inline-koeling maken een energie-efficiënte klimatisering van de IT-systemen mogelijk. De daadwerkelijke koeling wordt geregeld door redundant ontworpen Liquid Cooling (LCP) Packages van Rittal. De klant ontving alles uit één hand, van racks tot energieverdeling. Nadat de kabels waren gelegd, was de computerruimte in iets minder dan drie maanden volledig opgebouwd. “De voortgang van dit project wordt beschouwd als een van de snelste ter wereld”, zegt Lee trots. Ook bij toekomstige projecten wil hij een beroep doen op de deskundigheid van deze ervaren partner. Want het werk in Songdo gaat onverminderd door. Autonoom rijdende auto's moeten binnenkort voor meer veiligheid op de weg zorgen en het milieu ontlasten. Speciale cameradrones verzamelen data van verkeer en milieu. Aan de hand van de analyse hiervan worden met behulp van AI andere innovatieve services voor de inwoners ontwikkeld.

Overzicht

Project
Smart city in Korea
Plaats
Songdo New City, stadsdeel van Incheon City, Korea
Branche
Infrastructure-Telecommunications
Government
IT-infrastructure
Uitdaging
  • Verzamelen en analyseren van data (bijv. dagtemperatuur en verkeerssituatie) vereist een hoge beschikbaarheid van de IT-infrastructuur
  • Schaalbare uitbreiding voor groei en redundantie
Oplossing

Bedrijfszekere cloud-computerruimte met Rittal-componenten (IT-racks, klimaatmodulen, energieverdeling, UPS, stroomverdeling, brandbeveiliging, monitoring en toegangsbeveiliging) uit één hand binnen drie maanden

Energie-efficiënte klimatisering met redundant ontworpen LCP’s

Snelle opbouw en eenvoudige configuratie dankzij gestandaardiseerde IT-infrastructuur