Ecosysteem IT

Voor alle IT-scenario's: snel, betrouwbaar, soeverein

Hoe zou het zijn als de ontwikkeling van technologieën zoals cloud- en edge-computing, data-analyse, AI of 5G normaal zou verlopen? Ongeacht in welk tempo? Als de explosieve toename van het dataverkeer u in de toekomst niet voor onmogelijke IT-taken zou stellen? Als u vandaag al over een gestandaardiseerd platform voor alle IT-scenario's zou beschikken? Een platform vanwaaruit u sneller, veiliger en soevereiner dan ooit tevoren zou kunnen handelen? En wat als de snelle registratie, overdracht en analyse van immens grote hoeveelheden data nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk zouden maken? En dat de soevereiniteit over deze data stevig in uw handen blijft?

 

Wishful thinking? Nee. Realiteit. Samen met ons zusterbedrijf German Edge Cloud en onze partners bieden wij met het “Rittal Ecosystem IT” nu al antwoorden op deze vragen. Met gestandaardiseerde componenten, systemen en oplossingen voor alle vereisten van een schaalbare en voordelige IT-omgeving voor edge- en cloud-scenario's.

Het Rittal Ecosystem IT

Het productassortiment varieert van racks, bundels, ruimten en containers tot een complete OT-infrastructuur, turn-key computerruimten en locaties voor computerruimten en managed services. Hieronder vallen alle diensten voor de gehele levenscyclus van computerruimten. En alles uit één hand: van planning en implementatie tot exploitatie en optimalisatie van een IT-infrastructuur. Private cloud-platforms en managed services komen daarbij van German Edge Cloud. Net als realtime, op AI gebaseerde edge-cloud-toepassingen voor de industrie.

Rittal RiMatrix NG – open systeemplatform voor alle IT-infrastructuren

Dankzij gestandaardiseerde, modulaire systeemtechnologie, die rack, power, cooling, security en monitoring omvat, zijn voor alle IT-scenario's eenvoudig, snel en flexibel individuele oplossingen te realiseren. Van compacte single-rack-installaties tot edge-, enterprise-, colocatie- en hyperscale-datacenters.

Uw voordelen:

Maximale flexibiliteit

 • RiMatrix NG is op elk gebied (vermogensrange, omvang, beschikbaarheid, bedrijfszekerheid, integratie gecertificeerde partners) maximaal flexibel
 • Variabele financieringsmodellen (huur) vullen het productassortiment aan en maken schaalbare, op de behoefte afgestemde investeringen mogelijk
 • Aan te passen aan toekomstige technologische trends door voortdurende ontwikkeling
 • Modulariteit die duurzaam en kostenbesparend is door energie-efficiënte componenten

Betrouwbare oplossingen

 • RiMatrix NG staat voor Rittal-kwaliteit die overeenkomstig internationale normen is getest
 • Compatibel met al geïnstalleerde systemen voor betrouwbare uitbreidingsmogelijkheden
 • Internationale toelatingen voor een wereldwijde toepassing
 • Documentatie, opleiding, training, en een omvangrijk service-aanbod voor productieveiligheid

Snel toe te passen

 • Voorgedefinieerde, beproefde computerruimteoplossingen en eerste integratie van OCP-technologie in standaard toepassingen voor lagere kosten
 • Optimaal afgestemd op de eisen van de IT-componenten en de hogere managementsystemen en -applicaties
 • Snel toe te passen totaaloplossingen
 • Snelle en eenvoudige configuratie van componenten door het Rittal Configuration System
 • Productlevering binnen 24/48 uur (standaard configuratie in Europa)

Meer lezen

Rittal DataCube RDC – datacenter in een container

Het continu toenemende datavolume heeft een aanzienlijke impact op de IT-infrastructuur. Naarmate de vraag naar computer- en opslagcapaciteit toeneemt, zijn er steeds meer servers en opslagsystemen nodig terwijl het vloeroppervlak van de IT-infrastructuur nauwelijks is uit te breiden. Computerruimten in containers van Rittal vormen hiervoor de perfecte oplossing, omdat de gestandaardiseerde systemen in korte tijd zijn te installeren en het concept op uw individuele wensen is af te stemmen.

Uw voordelen:

 • Op maat gesneden containeroplossingen op platformbasis
 • Met voorgedefinieerde modulen geheel naar wens samen te stellen tot een container-computerruimte
 • Voorgemonteerde containeroplossingen binnen de kortste tijd bedrijfsgereed
 • Projectplanning door Rittal
 • Turn-key overdracht van de beproefde oplossing inclusief complete documentatie

Meer lezen

Lifecycle IT

Een computerruimte is een continu evoluerend organisme dat voortdurend in beweging is. Om te zorgen dat het gelijke tred kan houden met de wisselende wensen van bedrijven moet het flexibel zijn. Met Rittal Lifecycle IT, ons omvangrijke assortiment aan oplossingen, ondersteunen wij u tijdens alle vier de fasen van de levenscyclus van uw computerruimte. Van planning en implementatie tot aan de exploitatie en optimalisatie van een locatie-overkoepelende IT-infrastructuur.

Design
Na de ontwikkeling van het concept worden de toe te passen oplossingsmodulen geselecteerd en worden de investering (CAPEX) en de bedrijfskosten (OPEX) berekend.

Implementatie
De fysieke infrastructuur (stroom, koeling, monitoring, veiligheid) wordt opgezet. IT-componenten (servers, opslag, switches) zijn optioneel via Rittal en onze partners te integreren. Daarna vindt de inbedrijfstelling en de oplevering plaats.

Exploitatie
De computerruimte kan door de klant of via onze partners als managed service worden geëxploiteerd.

Optimalisatie
De efficiëntie, kosten en duurzaamheid van de geïnstalleerde oplossing worden geanalyseerd. Op basis van die uitkomsten zijn conclusies te trekken met betrekking tot de mogelijkheden om de computerruimte te optimaliseren.

IT-Consulting en systeemoplossingen

Computerruimten in meerdere dimensies schalen. Welke structuur en omvang is de juiste? Kleine, verspreide edge-computerruimten, container- en high performance-datacenters? “Klassieke” core- en enterprise-datacenters? Of cloud-, colocatie- en hyperscale-datacenters? En hoe moet de koeling worden ontworpen? Als rack-, rijen- of ruimteklimatisering? Op water of koudemiddel gebaseerd? Indirect of direct?

Een holistische benadering van alle randvoorwaarden en beïnvloedingsfactoren helpt om fouten bij de planning te voorkomen en om een toekomstbestendige oplossing te ontwikkelen. De teams met experts van het Rittal Competence Center IT beschikken over een uitgebreide know-how en een jarenlange ervaring die is opgedaan in vele internationale IT-projecten. Onze specialisten ondersteunen u niet alleen bij de conceptvorming en de opbouw van computerruimten, maar ook met TCO-berekeningen en bij vragen rondom veiligheid en de planning van monitoring en onderhoud.

Ons aanbod:

 • Centrale, IPMA-gecertificeerde projectmanager
 • Projectplanning overeenkomstig DIN EN 50600
 • Conceptueel ontwerp door geaccrediteerde Tier-designer volgens het Uptime Institute
 • Planningszekerheid door jarenlange ervaring en een omvangrijk productassortiment

Uw voordelen:

 • Professioneel advies tijdens alle fasen van uw IT-project
 • Op uw behoeften afgestemd installatieconcept

Zoals ABB, HPE, Siemens en Atos

Strategische partnerschappen met gerenommeerde internationale marktleiders helpen ons gebruik te maken van synergetische effecten bij de overdracht van kennis, markttoegang en de ondersteuning van wereldwijd actieve klanten.. Samen kunnen we complete IT-oplossingen en uitgebreide services aanbieden. Van de juiste IT-hardware tot een veilige, efficiënte en schaalbare infrastructuur. Het Secure Edge Data Center (SEDC) beschikt bijvoorbeeld over een redundante en betrouwbare voeding van ABB en innovatieve IT-toepassingen van HPE. Bovendien is Rittal een van de grootste aanbieders van IT-infrastructuur ter wereld en werkt samen met Atos bij de planning, bouw, exploitatie en service van computerruimten. Samen met Siemens bieden we een “Container as a Service”-oplossing waarmee IoT-toepassingen overal veilig en snel zijn te gebruiken. Daarnaast vereenvoudigt een nauwe samenwerking met handelspartners zoals resellers of systeemintegrators het kostenefficiënt ter beschikking stellen van complete, turn-key computerruimten.

De voordelen van fabrikant-know-how

Bij een groot aantal bedrijven vormen moderne IT-systemen het hart van de organisatie. Bij toenemende, steeds complexer wordende datavolumes is het nu belangrijker dan ooit dat de digitale infrastructuur altijd operationeel is en betrouwbaar functioneert. Gedetailleerde vakkennis, snelle responstijden en optimale adviezen van uw servicepartner zijn daarbij belangrijke voorwaarden. Vertrouw daarom op onze beproefde Rittal Service en profiteer van de volgende voordelen:

Uw voordelen:

 • Uitgebreid advies, van conceptueel ontwerp tot After Sales Service – en nog veel meer
 • Betrouwbare support voor uw IT-installaties door professioneel Lifecycle Management
 • Zeer deskundige servicetechnici en infrastructuurspecialisten
 • Omvangrijke know-how met deskundigheid van de fabrikant
 • Webgebaseerde en geautomatiseerde serviceprocessen
 • Hoge beschikbaarheid van originele onderdelen

Meer lezen

IT tegen calculeerbare kosten

Als u de computerruimte niet zelf wilt kopen en exploiteren, kunt u uw individuele IT-infrastructuur ook als een service uit de cloud betrekken tegen een vaste maandelijkse prijs. Klanten met hoge eisen op het gebied van gegevensbescherming en strenge compliance-voorschriften hebben daar profijt van. Het aanbod van ons zusterbedrijf German Edge Cloud kenmerkt zich door herbruikbare modulen die individueel, volgens de wensen van de klant zijn samen te stellen.

German Edge Cloud biedt de modernste cloud-platformtechnologieën vanuit drie onafhankelijke Tier 3+ computerruimten in Frankfurt/Duitsland. Afhankelijk van de wensen worden deze platforms technisch samengesteld, geprivatiseerd volgens de compliance-eisen. En als dit nodig is aangevuld met extra service- en exploitatiemodulen.

Uw voordelen:

 • Van Data Center as a Service (DCaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS) tot Distributed Platform as a Service (DPaaS)
 • Managed Platform en Application Services: ondersteuning voor databases, load balancers etc.
 • Transitiepartner: ontwerp en implementatie van grootschalige migratieprojecten, inclusief stapsgewijze conversie van legacy-systemen naar moderne cloud-technologieën
 • Transformation Enablers: experts tillen uw applicatie- en IT-landschap naar een hoger automatiseringsniveau en helpen u met advies op het gebied van IT-strategie

Meer lezen

ONCITE – de All-in-One-oplossing voor de industrie

ONCITE is een turn-key edge-cloud-computerruimte voor realtime en datasoevereine Industrie 4.0-toepassingen. Het systeem bewaart en verwerkt gegevens vrijwel realtime tijdens de productie (“on premise”). Daarnaast harmoniseert het systeem de gegevens voor analyses op basis van artificial intelligence (AI).

Bedrijven kunnen hun productie met de kortst mogelijke opstarttijd digitaal optimaliseren. Daarnaast kunnen ze de gegevens gebruiken voor hun waardeketen en ze beschikbaar stellen voor verder gebruik. Daarbij behouden gebruikers de volledige soevereiniteit over hun data en kunnen ze zelf beslissen wie toegang heeft tot welke gegevens en via welke platforms en public clouds zij een verbinding willen met hun partners.

Deze oplossing van Rittal werd ontwikkeld door German Edge Cloud – een bedrijf van de Friedhelm Loh Group – in nauwe samenwerking met Bosch Connected Industry en het Fraunhofer Gesellschaft.

Lefdal Mine Datacenter (LMD)

Het aan de westkust van Noorwegen gelegen LMD is de nieuwe norm. Het vijf etages diepe tunnelsysteem heeft een oppervlakte van 120.000 m² en biedt een totale capaciteit van 200 MW. Het LMD werkt uitsluitend met hernieuwbare energie en wordt gekoeld met water uit de nabijgelegen fjord. Vergeleken met de locatie van een cloud-computerruimte, bijvoorbeeld in Duitsland, realiseert het LMD een kostenbesparing tot wel 40 %. Bovendien is de installatie uiterst veilig: de steenformaties bieden een natuurlijke bescherming tegen elektromagnetische straling en de ruimte heeft slechts twee toegangspunten.

Het Lefdal Mine Datacenter is een unieke faciliteit die uitstekende mogelijkheden biedt voor bedrijven die in toenemende mate toegang nodig hebben tot zeer flexibele, veilige en efficiënte IT-resources. De gestandaardiseerde Rittal Data Center Containers voldoen aan deze eisen. De implementatie van flexibele, schaalbare IT-infrastructuren is binnen slechts zes weken mogelijk.