Ontdek de op uw branche afgestemde oplossingen

Branche-oplossingen

Ontdek de op uw branche afgestemde oplossingen

Nieuwe technologieën en trends veranderen uw branche. Belangrijke aanjagers hierbij zijn digitalisering, individualisering en klimaatbescherming. Wij houden ons bezig met de uitdagingen die hieruit voortkomen. Onze branchespecifieke kennis van wettelijke regelingen, voorschriften en brancherelevante normen helpt ons uw behoeften te begrijpen.

Door de hoge flexibiliteit en standaardisering van “Rittal – The System” kunnen wij op maat gesneden oplossingen voor uw bedrijf bieden. Ongeacht of u in de industrie, in de IT of welke branche dan ook actief bent.

Branche-overzicht

Colocation

Optimale infrastructuren voor colocation

Colocatie is een belangrijk en snelgroeiend bedrijfssegment voor exploitanten van computerruimten. En dan met name voor internet- en cloud-providers.

Automobielindustrie

Starten vanaf pole-positie

De automobielindustrie staat momenteel voor de grootste omwenteling in haar geschiedenis: de transformatie naar elektromobiliteit.

Luchtvaartindustrie

Rittal zorgt voor betrouwbaarheid hoog in de lucht

Ook hier leidt de digitalisering tot nieuwe businessmodellen voor de complete luchtvaartsector.

Spoorwegtechniek

Sneller op de bestemming aankomen

Toekomstige mobiliteitsconcepten verhogen niet alleen de druk op bestaande en nieuwe verkeersinfrastructuren, maar ook op spoorwegexploitanten. Daarom is het van het grootste belang dat processen soepel verlopen.

Healthcare

Wij zijn klaar voor Digital Health

De digitalisering zorgt daarbij voor een complete omwenteling in de gezondheidszorg. E-Health zal een nog belangrijkere rol gaan spelen binnen de gezondheidszorg.

Infrastructuur/telecommunicatie

5G, IoT en AI: nieuwe uitdagingen voor telecomnetwerken

Het internetgebruik is de afgelopen jaren sterk toegenomen en zal naar verwachting ook in de toekomst sterk blijven stijgen. Door de verwachte grote hoeveelheden data worden de eisen die aan telecombedrijven en telecominfrastructuren worden gesteld...

Logistiek

Wij leveren perfectie

Vandaag besteld, morgen geleverd en dat was gisteren. Dat suggereren tenminste de grote spelers in de logistieke branche. “Same Day Delivery” of op zijn minst “Delivery On Demand” zijn de nieuwe modewoorden. Niet in de laatste plaats aangewakkerd...

Machinebouw

Gedigitaliseerd en gekoppeld op weg naar de toekomst

Digitalisering en Industrie 4.0, oftewel Internet of Things (IoT), zijn uiterst relevant voor de machine- en installatiebouw. Zowel aan de leverancierszijde als de gebruikerszijde.

Procesindustrie

Moderne en efficiënte procedés in de procesindustrie

In de procesindustrie vinden enorme veranderingen plaats. Belangrijke factoren voor succes zijn transparante, efficiënte en gecontroleerde processen op alle niveaus van het bedrijf.

Voedings- en genotsmiddelenindustrie

Veiligheid van levensmiddelen, hygiëne en digitalisering

Bij de productie van voedsel en genotsmiddelen staat de veiligheid voorop. Daarnaast wordt duurzaam produceren steeds belangrijker.

Detailhandel

Intelligente oplossingen voor de detailhandel

Geen verandering heeft het bedrijfsleven de laatste jaren meer beïnvloed dan de digitalisering van de detailhandel en het consumentengedrag.

Maritieme industrie

Complete oplossingen voor ruwe omgevingen

Op zee kan het er nogal eens ruw aan toegaan. De technische systemen die in de maritieme industrie worden gebruikt, moeten daarom bijzonder goed tegen omgevingsinvloeden worden beschermd.

Energie

Betrouwbare oplossingen voor voeding met duurzame energie

In 2019 was bijna 43 procent van elektriciteit in Duitsland al afkomstig van hernieuwbare energiebronnen. Het doel om de energievoorziening duurzaam te maken verandert het energiesysteem op alle niveaus.

Elektrotechniek en automatisering

Meerwaarde door automatisering

De bouw en exploitatie van besturingen en schakelpanelen zijn sterk veranderd als gevolg van de digitalisering.

Finance

Digitalisering: nieuwe kansen voor de financiële sector

Technologieën zoals blockchain en cryptocurrencies vormen nieuwe uitdagingen voor de financiële sector. Maar wat belangrijker is, ze bieden nieuwe kansen en mogelijkheden voor een hogere efficiëntie en meer veiligheid.