Technologieën en trends

Thema's in de industrie en IT

Wereldwijde digitale transformatie

5G, Industrial Analytics, artificial intelligence, Industrie 4.0, digital twin – het zijn slechts een paar voorbeelden van de trends en technologieën die een ware revolutie in de industrie teweegbrengen. Ziet u deze thema's ook als een kans voor innovatie en groei? Dan spreken wij dezelfde taal.

Cloud computing, IT-Security, big data, netwerkoplossingen, blockchain – digitale waardecreërende activiteiten zijn van belang voor bedrijven in elke branche.

Met innovatieve oplossingen helpen wij u zich te onderscheiden en te positioneren ten opzichte van de concurrentie. Zodat de digitale transformatie u tot een succesvolle partij maakt. Onze concrete oplossingen, intelligente producten en diensten vormen het antwoord op toekomstgerichte vraagstukken en trendthema's.

Automatisering

Een nieuwe dimensie in automatisering

De huidige technische vooruitgang transformeert de industrie. Digitalisering en artificial intelligence tillen de automatisering naar een hogere niveau.

Cloud computing

Cloud computing is de motor van de digitalisering

Met cloud computing kunnen bedrijven van elke omvang profiteren van de voordelen van digitalisering.

Digitalisering

De digitalisering creëert nieuwe bedrijfsmodellen voor de industrie

Verbonden en intelligent: de digitalisering heeft gevolgen voor alle branches.

Edge computing

Met edge computing voorbereid op de digitale transformatie

Edge computing creëert voorwaarden voor realtime-toepassingen en Industrie 4.0. Veel branches en bedrijven profiteren er al van dat Rittal deze krachtige technologie ter beschikking stelt.

Energiebesparing

Duurzaamheid loont

Met energie-efficiënte koelaggregaten en klimatiseringsoplossingen kunnen bedrijven hoge besparingen realiseren. Zowel op de kosten als hun CO₂-footprint.

Energieopslag

Intelligente en duurzame energieopslagsystemen

Met het gestaag groeiende aandeel aan hernieuwbare energie in de energievoorziening worden energieopslagsystemen steeds belangrijker.

Industrie 4.0

Hogere efficiëntie en nieuwe bedrijfsmodellen door de intelligente fabriek

Klanten verwachten steeds meer op het gebied van individualisering, kwaliteit en snelle levering van producten. Door de productie te koppelen en te digitaliseren kunnen bedrijven aan deze vraag tegemoet komen.

Predictive Maintenance

Onderhoud van binnenuit: Predictive Maintenance

Snel, storingsvrij en geautomatiseerd produceren: dat is precies wat Predictive Maintenance mogelijk maakt.

Smart City

De intelligente stad is duurzaam en efficiënt

Intelligente steden maken gebruik van de mogelijkheden die digitalisering en koppeling bieden. Zo worden alle openbare ruimten efficiënter en duurzamer.