Weiling

Bioproducten op volle snelheid

De biosector groeit consequent door. Dat merkt ook de groothandel in biologische producten Weiling uit Coesfeld, die inmiddels ruim 11.000 producten levert aan zijn meer dan 1.200 klanten. Voor de logistiek op deze schaal had de groothandel een nieuwe, stabiele IT-infrastructuur nodig.

Wij wilden in een bedrijfszekere en toekomstbestendige, nieuwe computerruimte investeren.
Dr. Peter Meyer, managing director bij Weiling GmbH

De keuze viel op de modulaire en gestandaardiseerde computerruimte RiMatrix S van Rittal. Omdat de goederenlogistiek van alle locaties centraal wordt geregeld, zou een storing in de IT-infrastructuur een ramp betekenen. RiMatrix S biedt Weiling een hoge veiligheidsstandaard die door TÜV is getest. Inclusief brand- en inbraakbeveiliging, redundantie, beveiliging tegen lekkage en een onderbrekingsvrije voeding.

Flexibel

Het bedrijfsterrein in Coesfeld zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid. Daarom was Weiling op zoek naar een modulaire computerruimte-oplossing die flexibel kan meegroeien. Net zo belangrijk was de mogelijkheid om de koeling op de lokale omstandigheden te kunnen afstemmen. Vanwege de hoge stofbelasting in het landbouwgebied was indirecte, vrije koeling noodzakelijk. Het flexibele RiMatrix S-systeem wist het bedrijf op alle punten te overtuigen.

Planbaar

In tegenstelling tot volledig individueel geplande computerruimten maakt RiMatrix S gebruik van gestandaardiseerde componenten. Daarom is het systeem vaak al na zes weken klaar voor gebruik. Door een vast omschreven servicepakket en duidelijk gedefinieerde levertijden en kosten was een optimale planning op het gebied van tijd- en kostenmanagement mogelijk.

Energie-efficiënt

Als groothandel in ecologisch verantwoorde voedingsmiddelen is milieubewust handelen bij Weiling verankerd in de bedrijfsactiviteiten. Dat RiMatrix S met een Power Usage Effectiveness-waarde van maximaal 1,15 op energie-efficiëntie is afgestemd, past daarom perfect bij het bedrijf. Bovendien is het kostenbesparend.

Overzicht

Project
Weiling
Plaats
Coesfeld, Duitsland
Branche
IT-infrastructure
Retail
Uitdaging
  • Dynamische bedrijfsgroei vereist een nieuwe computerruimte met hoge beschikbaarheid
  • Flexibele uitbreidingsmogelijkheden
  • Energie-efficiëntie staat op de voorgrond
  • Beperkte tijd voor de installatie
Oplossing
  • RiMatrix S Single 6 in een veiligheidsruimte: gestandaardiseerde componenten voor een snelle installatie, inbedrijfstelling na slechts zes weken
  • Bewaking met DCIM-oplossing RiZone
  • Koelcontainer op het dak voor een efficiënte koeling