Anti-fingerprint / anti-graffiti

Vuil krijgt geen kans

De oude Grieken wisten het al. Onze wereld bestaat uit microscopisch kleine deeltjes. Ons onderzoek profiteert nu van deze kennis. Want de nanotechniek maakt het mogelijk dat bepaalde atomen “voordringen”. En daarmee zorgen ze op nanoniveau voor een verandering in de materiaalstructuren.

Nanocoatings maken een oppervlak dicht, waarbij de kleinste deeltjes naadloos naast elkaar liggen. De voordelen liggen voor de hand: vuil krijgt geen kans. Er is geen vingerafdruk meer te vinden op toetsenborden en touchscreens. Vuil krijgt nauwelijks kans vast te plakken. En gebeurt dit toch, dan is het heel gemakkelijk te verwijderen. Zelfs graffiti is probleemloos met een hogedrukreiniger weg te spuiten. De toepassing van de nanotechniek is niet alleen aantrekkelijk voor het outdoor-bereik, maar ook voor de buitencirculatie van warmtewisselaars. Want de vermindering van aangroei zorgt voor ervoor dat het rendement op lange termijn behouden blijft:

Van visie tot product

Principe

Minimalisering van de vrije oppervlakte-energie door chemische nanotechniek.

Zelforganiserende antikleefstructuren.

Producteigenschappen

Transparant, goede hechting op de ondergrond.

Duurzame, dichte oppervlaktebescherming met goede mechanische en chemische resistentie.

Werking

Duurzame hydro- en oleofobiciteit. Dit betekent dat water en organische vloeistoffen niet op het oppervlak blijven liggen, maar daar vanaf parelen.

Antikleefeigenschappen: vuil hecht zich niet vast en het oppervlak is gemakkelijker te reinigen. Graffiti is met een hogedrukreiniger weg te spuiten.

Toepassingsbereiken

Gecoate oppervlakken (ook poedercoating).

Roestvaststalen oppervlakken.