Laboratoriumgeteste kwaliteit

Rittal kwaliteitsmanagement over alle landsgrenzen heen

De toepassingen van de innovatieve Rittal-producten worden steeds veelzijdiger – de eisen steeds complexer.

Alleen een consequent kwaliteitsmanagement biedt de garantie voor een permanente verbetering van producten, services en interne processen. De Rittal-partners profiteren hierdoor van gelijkblijvend hoge normen, een perfecte vervulling van hun verwachtingen en de mogelijkheid om de producten onbeperkt en overal ter wereld te kunnen gebruiken.

Het resultaat van de consequente kwaliteitsfilosofie van Rittal zijn internationaal erkende certificeringen, zoals bijv. ISO 9001:2015.

Het verantwoord gebruikmaken van waardevolle hulpbronnen en de bescherming van mens en milieu leveren een doorslaggevende bijdrage aan de certificeringen. Voor deze overtuigende combinatie van economie en ecologie heeft Rittal de certificeringen ISO 14001:2015 en OHSAS 18001:2007 verworven.

Wereldwijd de norm voor de hoogste productstandaards

De toepassing van onze consistente kwaliteitsfilosofie resulteert in internationaal erkende certificeringen. Naast de omvangrijke productcertificeringen volgens wereldwijde normen, de accreditatie van het kwaliteitslaboratorium door de Duitse accreditatie-instantie DAkkS en door Underwriters Laboratories UL, is het Rittal kwaliteitsmanagementsysteem wereldwijd ingevoerd. Bovendien is het wereldwijd gecertificeerd door SQS (Swiss Association for Quality and Management Systems). En daarmee bereiken wij ons doel om onze partners – waar ook ter wereld – dezelfde goede service en dezelfde goede producten te bieden.

Testmethoden

Geteste kwaliteit – klantgericht, praktisch en volgens de nieuwste stand van de techniek!

Elke dag opnieuw moeten de kast- en behuizingssystemen van Rittal in het eigen kwaliteitslaboratorium bewijzen dat ze volgens hoge normen maximaal voordeel voor de klant bieden. Zonder compromissen.

Altijd perfect afgeschermd
Rittal-producten in het EMC-testlab

IJskoud
Simulatie onder extreme klimaatomstandigheden in koude- en warmtekamers

Stabiele verhoudingen
Mechanische belastingstests door druk- en trekkrachten

Op de duizendste millimeter nauwkeurig
3D-metingen

Geen kans voor stof
Dichtheidstest op deeltjesniveau volgens EN 60529, IP 54 en IP 64

Volledig contact
Testen van de aardverbinding en isolatieweerstand volgens EN 50298

Waterdichte zaak
Test met waterstralen volgens EN 60529 of UL 50

Consciëntieus
Testen van de kwaliteit, ook tijdens de productie