Rittal opleidingen

Seminaries en webcasts

Onder het motto ‘je bent nooit te oud om bij te leren’ nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan één van onze gratis seminaries en webinars.

We bieden je de opleidingen ook graag aan als interne training. Neem hiervoor contact op met je account manager. Graag tot snel bij een Rittal opleiding.

Rittal opleidingen

De opleidingen worden georganiseerd op aanvraag. Je kan je hier aanmelden om op de hoogte te blijven.

Wegens groot succes in 2021 was dit seminarie snel volzet. Daarom besloten we om dit seminarie in 2022 opnieuw te organiseren zodat iedereen de kans heeft om deel te nemen.

Op dinsdag 5 (Gent) en woensdag 6 april (Laakdal) 2022 gaan Danny Forré en Pouw Jongbloed  gedurende dit seminarie verder in op de verschillende elektrotechnische normen die nodig zijn om te voldoen aan de eisen van de machinerichtlijn.

Niet alleen de normen en het kader hierrond maar ook de correcte dimensionering en aarding, temperatuurhuishouding binnen het paneel en de correcte opbouw komen aan bod. De sprekers gaan met name in op de ‘NBN-EN-IEC 60204’ en de norm voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen ‘NBN-EN-IEC 61439’.

Tijdens deze interactieve opleiding wordt ingegaan op de schakelkast als belangrijk element van uw installatie. Danny en Pouw bespreken de correcte keuze van de kast, de opbouw en de juiste toebehoren.

De hoofdvraag waarop de sprekers gedurende dit seminarie een antwoord op bieden is:
‘Wat zijn de praktische consequenties van veranderende bepalingen in de belangrijkste elektro- en besturingstechnische norm onder de machinerichtlijn NBN-EN-IEC 60204-1 in relatie tot de norm voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen de NBN-EN-IEC 61439 serie?’.

Meer informatie en gratis inschrijving

De webcast is uitgesteld wegens uitzonderlijke omstandigheden naar een latere datum in het najaar.

Op zoek naar een handige tool voor een eenvoudige en snelle samenstelling van zowel uw industriële als IT-behuizingen?

Ontdek dan hoe RiPanel u kan helpen bij een foutloze product- en toebehorenconfiguratie, het plannen van uitsparingen en boringen in uw behuizingen met inbegrip van een montagehandleiding, downloaden van CAD-gegevens, stuklijsten in csv-formaat en een EPLAN Pro Panel-bestand.

Programma

  • Foutloze product- en toebehorenconfiguratie
  • Uitsparingen en boringen plannen
  • Het resultaat: productdocumentatie
  • Configuratie aanvragen of online bestellen

 

RiLine 60 – en RiLine zijn de ideale systemen om op een snelle en veilige manier de stroomverdeling te organiseren in industriële verdeel- en stuurborden. Tijdens deze webcast komen zowel de aandachtspunten bij de dimensionering als enkele belangrijke parameters bij het ontwerp van uw industriële stuur- en verdeelkasten aan bod.
Deze webcast wordt gratis georganiseerd en is perfect voor ontwerpers, project engineers en mensen die in aanraking komen met industriële stuur- en verdeelkasten.

Meer informatie en gratis inschrijving

Deze populaire workshop is terug van weggeweest! Tijdens deze hands-on workshop ontdekt u met een selecte groep (maximum 10 personen) de verschillende mogelijkheden binnen de industriële systeemkasten. Na de presentatie gaat u zelf aan de slag om een systeemkast met toebehoren samen te stellen. Graag geven we ook mee dat deze interactieve workshop volledig gratis is. Schrijf je dus snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Meer informatie en gratis inschrijving

RiPanel is de vernieuwde behuizingsconfigurator van Rittal waarmee zowel industriële als IT behuizingen kunnen worden samengesteld. Hij biedt meer financiële transparantie en
zorgt voor een directe bestelmogelijkheid via de online shop. 

In deze webinar geeft onze Product Manager IT, Koen Van Hende, meer informatie over de toepassingen binnen RiPanel. Aan de hand van een online presentatie toont hij zeer praktisch de verschillende mogelijkheden voor een vlottere workflow. 

Meer informatie en gratis inschrijving 

Hoe houdt u uw datalokaal of serverruimte steeds in de beste conditie?

Programma

Het bewakingssysteem Computer Multi Control (CMC III) beheert alle fysieke parameters die een invloed zouden kunnen hebben op uw datalokaal of serverruimte. We overlopen zowel de inbedrijfname van het systeem alsook de configuratie en programmering van CMC III.

Datum | Locatie

Op aanvraag

Meld je hier aan.

 

De juiste klimatisatie van industriële schakelkasten

Programma

In industriële schakelkasten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van vermogenselektronica, dit resulteert in onnodig warmteverlies. In dit seminarie bieden wij een antwoord op de noodzaak naar een juiste klimatisatie en de correcte berekening ervan.

Datum | Locatie

Op aanvraag

Meld je hier aan.

Ontdek de Rittal beurzen en events!

Beleef Rittal live

Hieronder vindt u alvast de eerstvolgende beurzen en evenementen terug waar Rittal aanwezig is.

Internationale beurzen en events

Let's meet, all over the globe

Ontdek alle internationale beurzen en evenementen.