Friedhelm Loh Group

Wereldwijd succesvol

De Friedhelm Loh Group bedenkt, ontwikkelt en produceert wereldwijd innovatieve producten en systeemoplossingen voor de industrie, de IT, het bedrijfsleven en de handel. Als uitvinders, ontwikkelaars en producenten behoren de bedrijven van de Friedhelm Loh Group tot de top in hun branche. Zij zijn uiterst efficiënt en altijd klant- en toekomstgericht.

Global player met wortels in Midden-Hessen

De bedrijven van de Friedhelm Loh Group optimaliseren en industrialiseren de waardeketens van hun klanten in de industrie en IT. Elk van de bedrijven heeft zijn eigen specialiteit en productassortiment. Zo is Rittal 's werelds grootste systeemleverancier voor kastsystemen, stroomverdeling, klimatisering en IT-infrastructuur. Eplan is Europa's nummer één op het gebied van softwareoplossingen voor de machine- en installatiebouw en de paneelbouw. En de start-up German Edge Cloud waarborgt met edge cloud-oplossingen de datasoevereiniteit langs de gehele leveringsketen en ontwikkelt daarnaast realtime mogelijkheden en AI-toepassingen voor zowel de industrie als andere branches. Het assortiment wordt gecompleteerd door Stahlo en LKH met hun geïntegreerde productie-knowhow voor staal, aluminium en kunststof.

Leider op het gebied van innovatie: de toekomst herkennen voordat die plaatsvindt

Industrie 4.0 is allang geen toekomstvisie meer voor de bedrijvengroep. Zij is de aanjager en pionier van deze industriële revolutie. In Haiger bevindt zich de modernste, op Industrie 4.0-normen gebaseerde productiefaciliteit ter wereld voor compacte behuizingen en wand-/vloerkasten. Rittal produceert hier dagelijks 9.200 kasten en behuizingen die wereldwijd in meer dan 90 procent van alle branches zijn te vinden.

Het familiebedrijf heeft wereldwijd 12.100 werknemers en 12 productiefaciliteiten en is de drijvende kracht achter toekomstgerichte bedrijfsactiviteiten. Bijvoorbeeld op het gebied van edge computing en cloud computing. Met zijn oplossingen is de Friedhelm Loh Group een pionier in het grootschalige Europese digitale project Gaia-X, maar ook de stem van kleine en middelgrote bedrijven. De bedrijvengroep heeft met de eerste op AI gebaseerde, realtime industriële edge cloud-computerruimte ONCITE de Innovation Champions Award 2020 gewonnen. Daarmee geeft de groep duidelijk aan dat het een bijdrage levert aan het vormgeven van de toekomst.

Maak kennis met de andere zusterbedrijven binnen de Friedhelm Loh Group:

EPLAN levert software- en serviceoplossingen op het gebied van elektrotechniek, automatisering en mechatronica. Het bedrijf behoort tot de toonaangevende leveranciers van wereldwijde engineeringsoplossingen voor machine- en paneelbouwers. Gestandaardiseerde en op maat gemaakte interfaces met ERP- en PLM-/PDM-systemen zorgen voor dataconsistentie door de hele keten. EPLAN werd in 1984 opgericht en maakt deel uit van de Friedhelm Loh Group.

Meer informatie vindt u op: www.eplan.be

Wij leveren staal van de lopende band. Stahlo is een van de grootste onafhankelijke centra voor staalservice in Duitsland en levert een complete, hoogwaardige service voor alle staalbewerkingen.

www.stahlo.de

Wij maken meer van kunststof. LHK levert innovatieve productoplossingen van kunststof. Daarnaast regelt het bedrijf niet alleen het projectmanagement, de dimensionering van componenten, de constructie en de ontwikkeling van gereedschappen voor haar klanten, maar ook de validatie van componenten en processen.

www.lkh-kunststoff.de

CIDEON adviseert en ondersteunt bedrijven bij het optimaliseren van hun productontwikkelingsprocessen – van initieel ontwerp tot engineering, productie en dienstverlening.

CIDEON is een systeemintegrator en procesconsultant en kent en begrijpt daardoor de uitdagingen waarmee bedrijven te maken hebben bij hun digitale transformatie. De innovatieve oplossingen van CIDEON zorgen voor een continue datastroom in procesketens om gegevens toegankelijk en kosteneffectief te maken binnen het hele bedrijf. Hierdoor kunnen klanten van CIDEON het potentieel van digitalisering volledig benutten in hun eigen voordeel en dat van hun klanten.

CIDEON maakt gebruik van de nieuwste CAD/CAM- en PDM/PLM-softwareoplossingen en van zelf ontwikkelde software. CIDEON is een Autodesk Platinum Partner voor Duitstalige locaties en een SAP Platinum Build Partner en softwarepartner van Dassault Systèmes en PROCAD.

CIDEON heeft meer dan 300 medewerkers in dienst op 13 locaties in Duitsland en Oostenrijk en maakt deel uit van de Friedhelm Loh Group.

CIDEON – engineering gedigitaliseerd.

Meer informatie: www.cideon.com

German Edge Cloud (GEC) is een bedrijf dat is gespecialiseerd in innovatieve edge- en cloud-oplossingen. De oplossingen van GEC zorgen dat gegevens in netwerkomgevingen snel, gemakkelijk en veilig beschikbaar zijn. Daarnaast ondersteunt het bedrijf de optimalisatie van processen, bijvoorbeeld door het analyseren van gegevens in de productie-industrie, en garandeert zij de klant volledige datasoevereiniteit bij verbindingen met de public of private cloud. GEC is ontwikkelaar en service-integrator voor kant-en-klare oplossingen en biedt zowel bedrijfseigen als branchespecifieke systemen aan. Het bedrijf maakt deel uit van de Friedhelm Loh Group gebruikt zijn oplossingen al in de Industrie 4.0-fabriek van zusteronderneming Rittal in Haiger.

www.gec.io

Intelligente diensten voor een sterke groep. Loh Services en Friedhelm Loh Stiftung bundelen de centrale bedrijfsdiensten voor de Friedhelm Loh Group.