9 nov. 2020

Nieuwe Blue e+ Outdoor-koelaggregaten van Rittal

Koelaggregaten – efficiënt bij elk weer

Met de nieuwe wandmontage-koelaggregaten “Blue e+ Outdoor” is de zeer efficiënte koelaggregatenserie van Rittal nu ook geschikt voor outdoor-toepassingen. Naast een gemiddelde energiebesparing van 75 procent overtuigen de nieuwe aggregaten door een vandalismebestendige behuizing, een hoge beschermklasse en een betrouwbare werking. Ook onder de ruwste omstandigheden. Samen met de outdoor-behuizingen van de Toptec-serie van Rittal vormen ze een intelligent modulair systeem, met perfect op elkaar afgestemde componenten die de opbouw vereenvoudigen.

Wanneer elektrotechnische installaties – zoals in de mobiele communicatietechniek of laadinfrastructuurtoepassingen voor elektromobiliteit – buiten afgesloten gebouwen worden geïnstalleerd, dan stelt dit bijzondere eisen aan de behuizings- en koeltechniek. Want: kasten en koelaggregaten vereisen een hoge beschermklasse, moeten bestand zijn tegen UV-straling, grote temperatuurschommelingen en moeten bescherming bieden tegen vandalisme.

Extreem robuust: De nieuwe wandmontage-koelaggregaten van de serie “Blue e+ Outdoor” van Rittal vormen een ideale oplossing voor ruwe omgevingsomstandigheden. De UV-bestendige lak, de hoge beschermklasse van IP 56 resp. Nema 4/3R/12 en het brede temperatuurbereik van -30 °C tot + 60 °C dragen bij aan een betrouwbare werking en een hoge bestendigheid bij buitentoepassingen.

Echt efficiënt: De Blue e+ technologie van de koelaggregaten, met geïntegreerde heatpipe, zorgt voor een hoge energie-efficiëntie. Vergeleken met traditionele koeloplossingen is zo een energiebesparing van gemiddeld 75 procent te realiseren – en is de CO2-footprint aanzienlijk kleiner. Ook de beschikbaarheid van de Blue e+ koelaggregaten stelt nieuwe normen. Met de koppeling via een IoT-interface is monitoring op afstand eenvoudig – dit is vooral interessant voor de bewaking van verspreid opgestelde installaties. Zo zijn bijvoorbeeld temperaturen en andere parameters continu inzichtelijk en bij een optredende storing kunnen automatische meldingen worden verzonden. Op deze manier worden ongeplande stilstanden en het uitvallen van installaties grotendeels voorkomen. En dit resulteert in een verlaging van de daarmee gepaard gaande kosten. Dankzij het wereldwijde servicenetwerk van Rittal en de beschikbaarheid van onderdelen kunnen gebruikers altijd en overal vertrouwen op de klimatiseringsoplossing.

Eenvoudige opbouw: In combinatie met de Toptec Outdoor-behuizingen van Rittal vormen de nieuwe koelaggregaten een intelligent modulair systeem, waarbij kast en koelaggregaat perfect op elkaar zijn afgestemd. De kasten zijn dubbelwandig uitgevoerd en realiseren daardoor een hoge passieve warmteafvoer (“schoorsteeneffect”). Dit reduceert de inwendige opwarming door zonnestraling en daarmee de energiebehoefte van het koelaggregaat. Installatiebouwers profiteren niet alleen van het uniforme design van behuizing en koelaggregaat, maar ook van de snelle en eenvoudige montage. Dankzij internationale toelatingen en de geïntegreerde ondersteuning van meerdere spanningen zijn de koelaggregaten geschikt voor wereldwijde toepassing. De nieuwe wandmontage-koelaggregaten Blue e+ Outdoor van Rittal zijn overal toe te passen waar kasten voor elektrotechnische installaties buitenshuis worden gebruikt. Specifieke voorbeelden zijn systemen voor mobiele communicatie, waterzuiveringsinstallaties en de energie-infrastructuur.