Procesoptimalisatie besturings- en paneelbouw

Samen zorgen voor meerwaarde

Complex eenvoudig maken – dat is het motto van uw krachtige partners Rittal en Eplan. Onze oplossingen versnellen uw processen en verhogen uw productiviteit. Wij optimaliseren en industrialiseren niet alleen elke fase van uw waardeketen, maar ook het complete overkoepelende proces: van engineering, sourcing en productie tot exploitatie en IT. Met Eplan en Rittal bent u verzekerd van een probleemloze industriële transformatie naar nieuwe Industrie 4.0-standaards.

Ons doel: oplossingen die onze klanten morgen nodig hebben, zijn gisteren ontwikkeld en vandaag uit voorraad leverbaar.

Rittal en Eplan zijn samen uw toekomstpartner.

Wij denken in uw processen.

Degene die het complete proces opnieuw vormgeeft, loopt voorop

Rittal en Eplan richten zich op gecombineerde softwareoplossingen, systeemtechniek en machines voor automatisering. Alleen degene die digitalisering en dataconsistentie in alle processen en systemen weet te realiseren, zal kunnen overleven in de paneelbouw van de toekomst. Rittal en Eplan helpen u met gecombineerde expertise en optimaal op elkaar afgestemde oplossingen op het gebied van engineering, sourcing, productie en exploitatie.

Engineering

De sleutel tot een hogere productiviteit bij de bouw van schakelkasten ligt in de digitale integratie en dataconsistentie over de gehele waardeketen. Digitale prototyping creëert vanaf het begin – met de digital twin als middelpunt – de basis voor een snelle verbinding tussen processen en systemen.

Sourcing

Nooit eerder was het zo eenvoudig om producten compleet volgens uw wensen samen te stellen, te bestellen en binnen de kortste tijd te laten leveren. Onze online-configuratietools en webshop zijn daarbij nauw verweven met de digitaal geïntegreerde productie in de nieuwe Rittal-fabriek. Ook de waardeketen van uw bedrijf profiteert van dataconsistentie tijdens het sourcingproces en daarna.

Productie

Tijdens de productie kunt u gebruikmaken van de volautomatische machines en innovatieve automatiseringsoplossingen van Rittal en Rittal Automation Systems. De digital twin die tijdens de engineering met EPLAN wordt gegenereerd, dient gedurende het gehele productieproces als virtueel prototype en centrale database.

Exploitatie

Na de inbedrijfstelling moeten machines en installaties betrouwbaar blijven functioneren. Dat is de voorwaarde voor een efficiënte en hoogwaardige productie. Ook hier staan Rittal en EPLAN klaar om u te helpen met innovatieve oplossingen.

Uw meerwaarde: consistente gegevens vormen de sleutel voor succes. Ze besparen u tijd en kosten, voorkomen fouten en verhogen de productiviteit. Centraal staat de digital twin van het product, die alle processtappen – van elektrotechnische engineering tot service – met elkaar verbindt. De producten van Rittal en EPLAN ondersteunen u tijdens elke fase en gedurende het gehele proces: van engineering, sourcing en productie tot exploitatie en IT. Ze helpen u de industriële transformatie naar Industrie 4.0 succesvol  te realiseren.

Rittal biedt op maat gemaakte IT- en OT-oplossingen voor gegevens die tijdens het productieproces nodig zijn en zijn gegenereerd. Denk hierbij aan oplossingen zoals een modulaire, schaalbare systeemarchitectuur of energie-efficiënte computerruimten met innovatieve beveiligingsconcepten voor fysieke gegevens en systeembeveiliging. Maar ook edge-cloud-computerruimten op de productielocatie die datasoevereiniteit, realtime capaciteit en op AI gebaseerde toepassingen behoren tot de mogelijkheden. Waar industrie en IT samenkomen, heeft Rittal de passende oplossing.

Ons doel: vandaag al antwoord hebben op de vragen die u morgen stelt. En vandaag oplossingen bieden die u morgen nodig heeft.

Digitale meerwaarde met datasoevereiniteit

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan middelgrote producenten. Productiegegevens moeten realtime beschikbaar zijn, terwijl tegelijkertijd de datavolumes exponentieel toenemen. Bij ons staat de veiligheid van uw gegevens altijd centraal. Met innovatieve behuizingsoplossingen of eigen, in Duitsland geëxploiteerde en gehoste cloud-oplossingen. Maar ook door edge computing met ONCITE, inclusief IIoT-softwareoplossingen voor de digitalisering van waardeketens, zoals Industrial Track & Trace. Lees hier meer over ons IT-ecosysteem - van de industrie voor de industrie.

"Smart Engineering and Production – efficiëntie in de kastenbouw”

Vijf jaar geleden werd het startsein gegeven: Met “Smart Engineering and Production 4.0” zijn Rittal, EPLAN en Phoenix Contact een technologische samenwerking aangegaan voor de besturings- en paneelbouw. Met als doel een allesomvattende digitalisering van engineerings- en productieprocessen. Nu zijn uit deze visie beproefde oplossingen voortgekomen die voor bedrijven de weg naar industrialisatie openen. Deze oplossingen worden dagelijks gebruikt en zorgen voor een efficiënt procesverloop met toegevoegde waarde. Daarbij ligt de nadruk in de gehele keten – van engineering en productie tot exploitatie en service – op een absolute dataconsistentie die is gebaseerd op een “single source of truth”.

Ingela GmbH

Eerst een verlengstuk van de werkbank – nu een professionele dienstverlener

“We willen het potentieel van de automatisering volledig benutten”, verklaart Ingo Straub, managing partner. Daarmee werd de basis gelegd voor verdere automatiseringsstappen.

Van Meer Industrial Services

Next Level paneelbouw met Rittal Automation Systems

Bij het Nederlandse bedrijf Van Meer Industrial Services zorgt een nieuwe digitale procesbesturing voor een geoptimaliseerde constructie, werkvoorbereiding en eindmontage.

Ripploh Elektrotechnik & Engineering

Tot wel 1.500 draden in acht uur

Het doel van Andreas Ripploh is het blijven stimuleren van de automatisering. In zijn bedrijf Ripploh Elektrotechnik & Engineering staat nu bijvoorbeeld een Wire Terminal van Rittal. Deze bewerkingsmachine verhoogt de productiviteit bij het...