Over Rittal

Ontdek de wereld van Rittal

Over Rittal

Van start-up tot global player

Innovatie zit vanaf de oprichting in 1961 al in het DNA van de onderneming. Ontdek meer over de mijlpalen van dit familiebedrijf met wortels in Midden-Hessen, over onze visie en over onze verantwoordelijkheid voor de mensen in onze regio.

 

Wij over ons

Complex eenvoudig maken

Dat is onze leidraad. Het is de drijfveer achter onze ontwikkelingen. Van begin af aan. Het inspireerde ons voor de eerste standaardisering van kastsystemen. En het is voor nu en in de toekomst de kerngedachte achter al onze innovaties. Het is overal te vinden. In talloze kleine kastfuncties, in omvangrijke processen van de gehele keten voor de besturings- en paneelbouw, maar ook in wereldwijde IT-oplossingen.

Onze producten bieden tastbare voordelen. Ze versnellen processen, verhogen uw productiviteit en lossen problemen op. De kastsystemen van Rittal zijn eenvoudig en snel te configureren. Met een modulair systeem creëert u oplossingen die exact op uw wensen zijn afgestemd. Met slimme koeloplossingen die gemiddeld 75 procent minder energie verbruiken en een hoge CO2-besparing realiseren, is het mogelijk te anticiperen op het benodigde onderhoud en service. Met innovatieve rackoplossingen kunt u sneller dan ooit nieuwe IT-infrastructuren bouwen – ongeacht of dit een enkele netwerkbehuizing is of een complete computerruimte. En ook dit is uniek: wij leveren standaardartikelen binnen 24 uur vanaf het moment van bestellen. Sneller kan niet.

Wij verbinden industrie en IT

Wij hebben een compleet beeld. Samen met de toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon optimaliseren en industrialiseren wij de complete waardeketen in de besturings- en paneelbouw. Van engineering, sourcing en productie tot bewerking en service. Hoogwaardige en transparante data – met de digital twin als spil – zijn hier de ingrediënten voor succes. U bespaart tijd en kosten, vermijd fouten en verhoogt uw productiviteit consistent.

Rittal biedt op maat gemaakte IT- en OT-oplossingen voor gegevens die tijdens het productieproces nodig zijn en zijn gegenereerd. Met ons IT-platform heeft u dankzij de modulaire systeemtechniek alle IT-scenario's onder de knie – van het installeren van een enkel rack tot het realiseren van edge- en hyperscale-datacenters. Wilt u daarnaast uw productiegegevens ook realtime, met datasoevereiniteit en toegevoegde waarde verwerken? Met de turnkey edge-cloud-computerruimte ONCITE is dit geen probleem.

Waar industrie en IT samenkomen, heeft Rittal de passende oplossing.

 

 

De basis voor succes

Bedrijfsprincipes

Normen en waarden vormen de verbinding tussen klanten, management en medewerkers. Dat ziet u terug in onze succesvolle samenwerking en onze sociale betrokkenheid. Goede principes vormen de basis voor succesvol ondernemen.

Directieteam

Maak kennis met ons directieteam

Een vijfkoppig team dat dagelijks samen met onze enthousiaste medewerkers voor u innovatieve producten en oplossingen levert en ontwikkelt.

De Raad van Bestuur van Rittal

Raad van Bestuur

De gemeenschappelijke wil om succesvol te zijn, vormt de drijfveer voor een doelgerichte samenwerking binnen Rittal.

Succes vertaald naar cijfers

Facts & Figures

Krachtige principes vormen de basis voor succesvol ondernemen. Hier vindt u actuele bedrijfsgegevens.

Awards

Onderscheidingen voor Rittal

De eigenaar, professor Friedhelm Loh, en het bedrijf Rittal hebben sinds de oprichting in 1961 talrijke onderscheidingen in de wacht gesleept.

Verantwoording

Omdat ieder mens telt

Verantwoordelijkheid heeft een lange traditie bij Rittal en de Friedhelm Loh Group. Zowel voor mens en milieu in de regio als voor duurzame producten en productietechnieken.

Faster – better – everywhere.

Rittal - The System.

Het geheel is meer dan de som der delen.

Directieteam

Maak kennis met ons directieteam

Een vijfkoppig team dat dagelijks samen met onze enthousiaste medewerkers voor u innovatieve producten en oplossingen levert en ontwikkelt.