Duurzaamheid die werkt

CO₂-uitstoot minimaliseren – met de Blue e+ serie

Wij leveren 's werelds meest efficiënte klimaatbeheersingsoplossingen en slimme serviceconcepten om de CO₂-voetafdruk van uw machines en systemen te helpen verkleinen. Gemiddeld bespaart u met een Blue e+ koelaggregaat 1 ton koolstof per jaar, wat overeenkomt met de hoeveelheid die een beuk in 80 jaar opneemt. De serie Blue e+ producten heeft een oplossing in petto voor elke toepassing en eis.

Wat als? Ontdek uw opties voor meer efficiëntie en duurzaamheid.

Game-changing technologie

Duurzaamheid op elk niveau

Deze unieke hybride technologie levert een gemiddelde energiebesparing van 75 % op ten opzichte van conventionele systemen. Door uw CO₂-voetafdruk aanzienlijk te verkleinen, komt u weer een stap dichter bij klimaatneutrale productie. Het koelaggregaat garandeert duurzaamheid op elk niveau met een langere levensduur van de geïnstalleerde componenten, wereldwijde inzetbaarheid en digitale serviceaanbiedingen.

Blue e+ voor maximale efficiëntie

Hoe definiëren we efficiëntie? Less is more. Blue e+ koelaggregaten zijn ontworpen om kosten te minimaliseren en het milieu te beschermen.

Revolutionaire energie-efficiëntie met innovatieve hybride technologie.

 • Twee parallelle koelcircuits die onafhankelijk of in tandem werken, afhankelijk van het temperatuurverschil.
 • Passieve klimaatbeheersing: heatpipe-koelcircuit (voert warmte af uit de behuizing zodra de omgevingstemperatuur onder het instelpunt daalt).
 • Actieve klimaatbeheersing: compressorkoelcircuit met toerentalgeregelde componenten voor gerichte koeling.

De inverterregeling zorgt voor een constante temperatuur in de behuizing om de levensduur van de componenten te verlengen.

Het is bewezen dat deze technologie een gemiddelde energiebesparing van 75 % oplevert.

Eén standaardoplossing

Past het niet, maak het dan passend? Zo denken we niet bij Rittal. Onze Blue e+ oplossingen passen altijd. Voor elke toepassing, elke locatie en elk vermogensbereik.

Unieke multivoltage mogelijkheden voor maximale flexibiliteit

0,3 kW & 0,5 kW 110-240 V, 1~, 50/60 Hz
1 kW 110-240 V, 1~, 50/60 Hz
380-480 V, 2~, 50/60 Hz
1,3 kW2,6 kW 110-240 V, 1~, 50/60 Hz
380-480 V, 3~, 50/60 Hz
3,8 kW 5,8 kW 380-480 V, 3~, 50/60 Hz
 • Wereldwijde inzetbaarheid met landspecifieke licenties en gegevens
 • Flexibel gebruik in een breed temperatuurbereik van -20 °C tot 60 °C (-30 °C tot 60 °C voor Outdoor koelaggregaten)

Betrouwbaarheid betekent duurzaamheid

Betrouwbaarheid is essentieel voor de goede werking van een installatie. Blue e+ koelaggregaten zorgen voor maximale betrouwbaarheid, minder onderhoud en snelle inzetbaarheid.

 • De hoge beschermingsklasse van IP 55/IP 56 voor buitenkoelaggregaten geeft extra gemoedsrust
 • Betrouwbaarder, met standaard geïntegreerde condensaatverdamping vanaf 0,3 kW
 • Sneller, dankzij korte levertijden en betrouwbare wereldwijde beschikbaarheid van producten en reserveonderdelen (af-fabriek standaardproducten)
 • Efficiënter onderhoud tegen lagere kosten, dankzij voorspellend onderhoud

De Blue e+ serie is ontworpen om uw werk zo gemakkelijk mogelijk te maken

Focus op wat echt belangrijk is – met moeiteloze planning, bediening en montage

 • Handige tools voor sneller ontwerpen en parametreren (Therm-software, Scan & Service-app en Quick Finder)
 • Planning is kinderspel dankzij uniforme vierkante montage-uitsparingen voor alle installatietypes (buitenmontage, gedeeltelijke binnenmontage (vanaf 1,6 kW) en volledige binnenmontage)
 • Gemakkelijke toegang voor service, onderhoud en vervanging van componenten helpt om onderhoudswerkzaamheden te minimaliseren.
 • Slimme interfaces voor bedieningscomfort: NFC-interface voor deScan & Service-app, USB-aansluiting voor software-updates en services, display (tot 1 kW) oftouch-display (vanaf 1,6 kW),IoT-interface voor bewaking op afstand

Onze klimaatbeheersingsoplossingen – thuis in elke branche

Ontdek de perfecte oplossing voor uw sector. De individuele uitdagingen van de verschillende branches brengen verschillende eisen met zich mee. In ons uitgebreide portfolio hebben we ongetwijfeld een koelaggregaat dat perfect is afgestemd op de specifieke behoeften van uw branche.

Lees meer

NIEUW: Nu nog duurzamer en nog efficiënter: Blue e+ S

De nieuwe Blue e+ S koelaggregaten in de vermogensklassen 300 W – 1000 W zijn een inspiratiebron. Een gloednieuw design, uitgebreide slimme functies en nog snellere processen met het Rittal Smart Service-concept helpen u uw doel van klimaatneutrale productie te bereiken en ook kosten te besparen.

Lees meer

Productgalerij

Simply retrofit now!

With the air diverter for Rittal cooling units, you achieve a targeted routing of cold air to avoid the formation of heat nests.

Find out more

Onze koelaggregaten in lage vermogensklassen met beproefde Blue e+ technologie zijn de meest energie-efficiënte ter wereld en kunnen de CO₂-voetafdruk van uw machines en systemen aanzienlijk verminderen. Bovendien hebben we met ons nieuwe koelmiddel een daling van het aardopwarmingsvermogen met maar liefst 56 % gerealiseerd. Blue e+ S is nu verkrijgbaar in een gloednieuw design met tal van slimme functies. Maak het u gemakkelijk met onze conversietool!

Lees meer

Innovatieve hybride technologie zorgt voor een ongezien lage CO2-voetafdruk, met een gemiddelde energiebesparing van 75 % dankzij snelheidsgestuurde componenten en heatpipe-technologie. Unieke multivoltage mogelijkheden voor wereldwijd gebruik. Intuïtieve bediening via touch-display. Identieke montage-uitsparing (buitenmontage, gedeeltelijke binnenmontage of volledige binnenmontage) voor vier vermogenscategorieën (1,6 kW – 5,8 kW).

Lees meer

Energiezuinige, koolstofbesparende wandgemonteerde koelaggregaten. De Blue e+ versie voor chemische omgevingen is verkrijgbaar in vermogensklassen van 1,6 kW tot 5,8 kW. Een speciale componentencoating biedt optimale bescherming in verontreinigde omgevingen – ideaal voor toepassingen waar zwavelzuur in aerosolvorm aanwezig kan zijn.

Lees meer

Energiezuinige, duurzame wandgemonteerde Blue e+ buitenkoelaggregaten in vermogensklassen van 1,5 kW tot 5 kW. De hoge beschermingsklasse van IP 56/UL-type 12/3R/4 en een temperatuurbereik van -30 °C tot 60 °C bieden optimale bescherming in uitdagende omgevingen. Het koelaggregaat kan op drie verschillende manieren worden gemonteerd (buitenmontage, gedeeltelijke binnenmontage en volledige binnenmontage), bijvoorbeeld op Toptec-projectoplossingen.

Lees meer

Duurzaam, flexibel en compact: Rittal Blue e+ koelers zorgen voor een centrale, kosteneffectieve koeling van koelwater voor de toevoer van lucht/water-warmtewisselaars enz. Toerentalgeregelde componenten en invertertechnologie ondersteunen een energiebesparing tot 70 %. Dankzij internationale goedkeuringen en multivoltage mogelijkheden zijn ze geschikt voor wereldwijd gebruik. Intuïtieve bediening via touch-display en slimme communicatie-interfaces bieden een gebruiksvriendelijke bediening en analyse.

Lees meer

Ga digitaal voor optimale duurzaamheid

Digitale voordelen voor een kleinere CO₂-voetafdruk

Toegevoegde waarde door holistisch denken – Blue e+ koelaggregaten helpen uw processen nog soepeler te laten verlopen met slimme apps en services.

Verbind uw smartphone via NFC met het koelaggregaat om apparaatgegevens en parameters te verzenden, of scan de QR-code om alle relevante productinformatie in één oogopslag te bekijken:

 • Snellere parametrering en inbedrijfstelling van uw koelaggregaten
 • Tijdbesparend werken met Fast-Copy (instellingen 1:1 naar andere koelaggregaten kopiëren)
 • Serviceberichten genereren en verzenden
 • Verlanglijsten met accessoires en reserveonderdelen genereren en verzenden
 • Alle productinformatie in één oogopslag bekijken
 • Gescande producten beheren

De IoT-interface is een centraal onderdeel voor slimme netwerken van Rittal-koeloplossingen of sensoren die worden gebruikt om de omgevingsomstandigheden te bewaken. De met een breed scala aan interfaces en protocollen uitgeruste interface verzamelt en verzendt gegevens naar hogere IT-systemen of systemen voor de lokale bewaking van machinestatussen.

 • Efficiënter door een optimale integratie van koelaggregaten, Blue e+ koelers en sensoren in Industry 4.0-toepassingen
 • Sneller dankzij naadloze communicatie van de sensor naar de cloud
 • Betrouwbaarder door koppeling met overkoepelende monitoring- of energiemanagementsystemen

Lees meer

Referenties en onderscheidingen

Wij zijn er voor u!

Hebt u vragen? Stuur ons een bericht. We beantwoorden graag al uw vragen overde duurzame Blue e+ koeltechnologie.