Waarom is werken bij Rittal anders?

Een internationale speler met lokale verankering: voor ons sluit het ene het andere niet uit. Door het familiale beleid binnen de Friedhelm Loh Group, kunnen de dochterondernemingen terugvallen op dezelfde voordelen als middelgrote organisaties. En dat geldt ook voor onderlinge samenwerkingen.

Bij Rittal vinden we het belangrijk om een goede lange termijn relatie op te bouwen met personeel, klanten en partners. Iedereen draagt immers bij tot het succes van onze onderneming. Zowel in Europa, als in Azië, Amerika of ergens anders – overal ter wereld werken we met veel enthousiasme aan nieuwe en spannende projecten. Daardoor creëren we een inspirerende omgeving vol kansen, waaronder interculturele samenwerking.

 • Globale speler

  Meer dan de helft van de ongeveer 11 500 werknemers binnen onze Groep werken buiten Duitsland. Door de globale vooruitzichten van onze klanten en de grote verscheidenheid aan industrieën waarin we actief zijn, worden onze activiteiten steeds internationaler.

  Dit creëert een inspirerende omgeving vol kansen, waaronder interculturele samenwerking. Of u nu stagiair, student of professional bent: u zal nieuwe mensen, markten en culturen leren kennen – en zo de basis leggen voor een boeiende carrière binnen Rittal.

 • Toonaangevende pionier

  Onze medewerkers over de hele wereld werken met veel toewijding en enthousiasme aan technische processen en constante groei - en zo dus ook aan een mooie toekomst. Ontdek alles over onze nieuwste producten, huidige projecten en innovaties in ons klantenmagazine be top!

 • Top Employer

  In 2017 werd onze Groep opnieuw uitgeroepen tot “Top Employer Germany”. En dat voor de negende keer op rij: daar zijn we fier op!

  Het Top Employers Insitute certifieert wereldwijd bedrijven die uitmuntende werkomstandigheden bieden aan hun medewerkers. Het Top Employer certificaat wordt uitgereikt aan ondernemingen die hebben bewezen dat zij voor een toekomstgerichte human resources aanpak staan, dat zij steeds hun werkomgeving willen verbeteren en dat zij investeren in de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers.

 • De Loh Academy

  Als Top Employer beschikt de Friedhelm Loh Group over haar eigen opleidingsinstituut. Sinds 2002, verzorgt de Loh Academy verschillende programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingen binnen de Groep. Elk jaar maken ongeveer 4000 werknemers gebruik van de op maat gemaakte opleidingen en experten fora van de Academy. Onder het moto “Knowledge – Ability - Action”, biedt ons uitgebreide portfolio aan seminaries onze medewerkers de mogelijkheid om hun capaciteiten aan te scherpen en zo nieuwe carrièremogelijkheden bereikbaar te maken.

  Wij geloven dat het belangrijk is om talentvolle werknemers snel te identificeren, hun ontwikkeling te ondersteunen en hun loyaliteit aan het bedrijf te versterken. Van klassieke seminaries en ontwikkelingsprogramma's tot e-learning: het uitgebreide portfolio is opgebouwd uit verschillende modules. Deze kunnen worden gecombineerd tot een op maat gemaakte opleiding voor elke medewerker.

 • Werk-privébalans

  Bij Rittal zouden we het fijn vinden als u kan genieten van de taken en uitdagingen op uw pad. Maar we begrijpen ook dat u hiervoor goed in uw vel moet zitten. Daarom zorgen we ervoor dat onze werknemers de juiste balans kunnen vinden tussen werk en gezin.

 • Gezonde werkomgeving

  We brengen een groot deel van ons leven door op het werk. Het is dan ook niet meer dan logisch dat onze werkomgeving onze gezondheid zou moeten ondersteunen.

  Als onderdeel van onze gezondheidszorg op het werk, zorgen we voor arbeidsomstandigheden die onze werknemers helpen gezond te blijven. Naast een doorgedreven veiligheidsmanagement, promoten we ook gezonde werkpraktijken.

 • Vele voordelen

  Naast een marktconform loon, bieden we u een aangename en vriendelijke werkomgeving. Bij ons krijgt u uitdagende taken voorgeschoteld en we blijven investeren in uw kennis via opleidingen. Daarnaast geniet u van verschillende andere voordelen.

 • Milieu, verantwoordelijkheid en duurzaamheid

  Al meer dan 50 jaar vormen waarden als maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijk aandachtspunt binnen de familiale Friedhelm Loh Group. “We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu en de maatschappij waarin we leven. Daarom willen we deel uitmaken van de verbetering en vormgeving hiervan.” Dit fundamentele bedrijfsprincipe weerspiegelt onze visie dat succes gepaard gaat met verantwoordelijkheid. We dragen dan ook graag ons steentje bij aan vb. sociale projecten, opleiding en cultuur.