Naar de nieuwe website rittal.be
Winkelmandje

Waarom is werken bij Rittal anders?

Een internationale speler met lokale verankering: voor ons sluit het ene het andere niet uit. Door het familiale beleid binnen de Friedhelm Loh Group, kunnen de dochterondernemingen terugvallen op dezelfde voordelen als middelgrote organisaties. En dat geldt ook voor onderlinge samenwerkingen.

Bij Rittal vinden we het belangrijk om een goede lange termijn relatie op te bouwen met personeel, klanten en partners. Iedereen draagt immers bij tot het succes van onze onderneming. Zowel in Europa, als in Azië, Amerika of ergens anders – overal ter wereld werken we met veel enthousiasme aan nieuwe en spannende projecten. Daardoor creëren we een inspirerende omgeving vol kansen, waaronder interculturele samenwerking.

 • Project ‘Enclose Every Potential’

  De war on talent woedt hevig, en zal de eerste jaren alleen maar intenser worden. De juiste mensen aantrekken, en hen boeiende en duurzame loopbanen kunnen aanbieden is dan ook een prioriteit voor Rittal.

  Om dit doel te bereiken is het nodig dat we de noden en behoeften van onze medewerkers verbinden met de belangen van de organisatie. Dankzij de hulp en de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds wordt dit mogelijk gemaakt binnen het project ‘Enclose Every Potential’.

  We sporen alle medewerkers (enclose) aan om hun actieve bijdrage te leveren aan dit project zodat zij hun volledig potentieel tot bloei kunnen laten komen in onze organisatie (every potential). Met dit project willen wij de nodige bouwstenen van ons HR-beleid (verder) uitwerken zodat we onze medewerkers boeiende en duurzame loopbanen kunnen aanbieden, en zodat zij binnen onze organisatie datgene vinden waarnaar ze op zoek zijn in een job.

  We focussen hierbij op vier actiepunten: een proactief beleid voor stress relief & betere work-life flexibiliteit, coachend leidinggeven, feedbackgesprekken en groei-en ontwikkelingsdenken.

 • Globale speler

  Meer dan de helft van de ongeveer 11 500 werknemers binnen onze Groep werken buiten Duitsland. Door de globale vooruitzichten van onze klanten en de grote verscheidenheid aan industrieën waarin we actief zijn, worden onze activiteiten steeds internationaler.

  Dit creëert een inspirerende omgeving vol kansen, waaronder interculturele samenwerking. Of u nu stagiair, student of professional bent: u zal nieuwe mensen, markten en culturen leren kennen – en zo de basis leggen voor een boeiende carrière binnen Rittal.

 • Toonaangevende pionier

  Onze medewerkers over de hele wereld werken met veel toewijding en enthousiasme aan technische processen en constante groei - en zo dus ook aan een mooie toekomst. Ontdek alles over onze nieuwste producten, huidige projecten en innovaties in ons klantenmagazine be top!

 • Top Employer

  In 2018 werd onze Groep opnieuw uitgeroepen tot “Top Employer Germany”. En dat voor de negende keer op rij: daar zijn we fier op!

  Het Top Employers Insitute certifieert wereldwijd bedrijven die uitmuntende werkomstandigheden bieden aan hun medewerkers. Het Top Employer certificaat wordt uitgereikt aan ondernemingen die hebben bewezen dat zij voor een toekomstgerichte human resources aanpak staan, dat zij steeds hun werkomgeving willen verbeteren en dat zij investeren in de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers.

 • De Loh Academy

  Als Top Employer beschikt de Friedhelm Loh Group over haar eigen opleidingsinstituut. Sinds 2002, verzorgt de Loh Academy verschillende programma’s voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingen binnen de Groep. Elk jaar maken ongeveer 4000 werknemers gebruik van de op maat gemaakte opleidingen en experten fora van de Academy. Onder het moto “Knowledge – Ability - Action”, biedt ons uitgebreide portfolio aan seminaries onze medewerkers de mogelijkheid om hun capaciteiten aan te scherpen en zo nieuwe carrièremogelijkheden bereikbaar te maken.

  Wij geloven dat het belangrijk is om talentvolle werknemers snel te identificeren, hun ontwikkeling te ondersteunen en hun loyaliteit aan het bedrijf te versterken. Van klassieke seminaries en ontwikkelingsprogramma's tot e-learning: het uitgebreide portfolio is opgebouwd uit verschillende modules. Deze kunnen worden gecombineerd tot een op maat gemaakte opleiding voor elke medewerker.