Voedings- en genotsmiddelenindustrie

Veiligheid van levensmiddelen, hygiëne en digitalisering

Veeleisende productieomstandigheden, het toenemende belang van voedselveiligheid en de digitalisering vormen grote uitdagingen voor de voedings- en genotsmiddelenindustrie.

Naast hygiëne en procesveiligheid zijn ook grondstoffenverbruik en duurzaamheid cruciale concurrentiefactoren in de voedingsindustrie.

Totaaloplossingen voor hygiënische productieprocessen

Rittal biedt niet alleen een op maat gesneden productassortiment met kasten en behuizingen voor alle hygiënezones, maar ook producten en oplossingen voor een CO₂-arme productie en voor een veilige, continue traceerbaarheid van gegevens.

De doordachte systeemoplossingen zijn afgestemd op alle geldende normen, voorschriften en richtlijnen en maken een hygiënische productie mogelijk.

Daarbij moeten hygiëne en bedrijfsveiligheid altijd worden ontworpen als een totaalsysteem. Geoptimaliseerde kasten, bedieningsbehuizingen en klimatisering zijn daarbij net zo belangrijk als de bestendigheid van een afdichting tegen reinigings- en desinfectiemiddelen.

Hygienic Design – gegarandeerd schoner

Nestlé Zwitserland

Energie-efficiëntie voor gebrande koffie

In de voedingsmiddelenindustrie is niet alleen proceswarmte nodig, maar ook constante koeling. En het liefst zo energie-efficiënt mogelijk. Want de gekoelde opslag of het snel invriezen van levensmiddelen vergt veel energie. Net als de koeling van...

Manner

Rittal en de chocoladefabriek

Het traditionele bedrijf Manner investeert fors in zijn productielocatie. In het kader van de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Manner werd ook een nieuwe computerruimte gerealiseerd. Rittal leverde hiervoor de IT-infrastructuur.

OSI Food Solutions

Hygiëne voor de burger-industrie

Pure hygiëne. Dat is precies waar OSI Food Solutions Germany zich mee bezighoudt. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van de nieuwste technologieën.