Winkelmandje

De start van een verticaal verhaal in Food & Beverage

2019-05-23. Dieter Thollebeek is de eerste Industry Manager binnen het Rittal Belgium Sales Team. In 2019 geeft hij de aftrap van zijn carrière bij ons in de voedingsmiddelenindustrie. Een nieuwe functie, een nieuw gezicht … Tijd om kennis te maken!

Dag Dieter, begin dit jaar mochten we jou verwelkomen in het Rittal Sales Team als onze allereerste Industry Manager. Welkom! Wat ga je precies doen binnen deze functie?

Tot nu toe was de salesafdeling van Rittal meer regionaal georiënteerd. Dit aspect blijft bestaan, maar ik start een nieuw avontuur op en ga voor een meer verticale aanpak. Dit houdt in dat ik het aanspreekpunt zal zijn voor nationale klanten binnen de branche Food & Beverage. Aanvankelijk zal de focus eerder liggen op prospecteren, maar ik maak er een punt van om alle ontwikkelingen en trends in de sector op te volgen. Die knowhow draag ik dan graag over aan de klanten om hen nog beter te kunnen opvolgen en ondersteunen. Natuurlijk verloopt dit alles steeds in samenspraak met de gekende Account Managers en met de ondersteuning van ervaren collega’s binnen het Customer-, Technical Support en Marketing Team.

Klinkt als een hele uitdaging. Heb je zin in dit nieuwe avontuur?

Ja, volledig! Na mijn grondige opleidingsperiode ben ik er helemaal klaar voor. In mijn vorige job heb ik iets gelijkaardigs gedaan en dat gaf mij enorm veel voldoening: klanten ondersteunen en de efficiëntie van hun bedrijf boosten met een doelgerichte aanpak … Heel tof!

Je hebt vroeger iets gelijkaardigs gedaan, zeg je. Kan je dit iets meer toelichten?

In mijn vorige job hanteerde ik naast mijn dagdagelijkse taken als Account Manager ook deze verticale insteek. Al snel merkte ik dat ik hieruit meer voldoening haal: nieuwe business creëren, het bijbrengen van kennis aan de klant, het presenteren van nieuwe producten … Ik geef een voorbeeld: Als een klant al jaren met een verkeerd of verouderd product werkt en ik hem kan tonen hoe hij met een nieuw product doeltreffend zijn productieproces kan verbeteren: niks is leuker dan dat!

Situeerde jouw vorige job zich ook binnen de voedingsmiddelenindustrie?

Ik heb een achtergrond in de Automotive sector, dus de branche Food & Beverage is relatief nieuw voor mij. Toch merk ik al meteen grote gelijkenissen op: binnen beide branches gelden strikte regelgevingen en goedkeuringen. Daarnaast kent deze sector ook dezelfde machinebouwers en gaat het om producten die gemaakt worden in België. Het label ‘Made in Belgium’ is iets waar ik heel graag mijn steentje aan wil bijdragen.

Dat klinkt alvast veelbelovend! Hoe wil jij het verschil maken voor onze klanten?

Ik ben nog vrij jong maar wil mij toch onderscheiden met mijn technische kennis. Ik ben technisch geschoold en wil dit graag als vertrekpunt nemen om pas daarna het commerciële aspect te belichten.

Binnen de verkoop spelen cijfers steeds een centrale rol, maar ik ga voluit voor een heel persoonlijke aanpak. Daarbij streef ik niet naar de gewone relatie leverancier-klant, maar wil ik partnergewijs vooral een mooie menselijke relatie realiseren.

En we zijn er zeker van dat het jou zal lukken. Bedankt voor dit gesprek, we wensen jou veel succes!

Graag een vrijblijvend gesprek met onze Industry Manager Food & Beverage?
Contacteer Dieter via +32(0)497 97 92 14 of thollebeek.d@rittal.be