Winkelmandje

Een nieuw aanspreekpunt voor Rail & Road

2019-05-07. Rittal Belgium bouwt haar verticale benadering van de markt verder uit. Na de aanwerving van een eerste Industry Manager voor de branche Food & Beverage, verwelkomt nu ook de transportsector een nieuw gezicht. Tijd om kennis te maken met Cédric Bauwens.

Dag Cédric, kan je kort vertellen wat je juist gaat doen binnen Rittal?

Ik word het nieuwe aanspreekpunt voor alle Belgische klanten binnen de transportsector. In overleg met de gekende Account Managers zal ik prospecteren en de bestaande contacten verder opvolgen. Daarnaast volg ik alle ontwikkelingen binnen Rail & Road op de voet om zo met een parate kennis de markt te ondersteunen.

Heb je hier ervaring mee?

Jazeker! Bij mijn vorige werkgever was ik Key Account Manager maar nam ik ook enkele branches onder mijn vleugels, waaronder railway. De spoorwegen zijn voor mij dan ook geen onbekend terrein: zo kreeg ik bijvoorbeeld de kans om het ontwerp van de nieuwe treinen bij een Belgische treinenbouwer mee te helpen realiseren.

Indrukwekkend! Welke andere expertise breng je mee?

Ik ben eerder technisch aangelegd. Daarnaast hou ik ervan als mensen met problemen komen en ik hen kan verder helpen met een kwalitatieve oplossing. Want naar mijn gevoel zorgt net dat kwaliteitsaspect voor een ideale klantenbinding.

Je bent eerder technisch aangelegd, zeg je. Komt dit door jouw studies?

In het secundair volgde ik de opleiding ‘elektronica en vermogensschakelaars’ die in het laatste jaar aangevuld werd met programmatie. Ik voelde dat deze machinetaal niet echt mijn ding was en gooide in het hoger onderwijs het roer dan ook volledig om. Ik heb een diploma orthopedagogie op zak waarmee ik enkele jaren aan de slag ging in het sociaal werk. Daarna zocht ik een uitdaging waarin ik de soft skills van die job kon combineren met mijn eerste interesse: techniek. Ik kwam terecht bij een machinebouwer voor beschutte werkplaatsen en ben nadien bij meer technische producten blijven hangen.

Een mooi parcours. Waarom koos je voor deze nieuwe uitdaging bij Rittal?

Rittal staat voor mij synoniem aan een gerenommeerde naam die Duitse degelijkheid biedt. Dat is iets waar ik heel bewust voor kies omdat dit erg aanleunt bij mijn persoonlijke verkoopsstijl waarin kwaliteit de hoogste prioriteit krijgt.

Je komt opnieuw bij Rail & Road terecht. Welke toekomst zie je voor onze spoorwegen?

Die spelen vandaag al een erg belangrijke rol voor bijvoorbeeld het goederentransport. Bepaalde chemische stoffen worden veiligheidshalve enkel per trein vervoerd. Maar ook voor personenvervoer zal treintransport alleen nog maar belangrijker worden en uitbreiden. Zeker als we het huidige fileprobleem bekijken.

Vanwaar de interesse in deze branche?

Die is er eigenlijk altijd al geweest en dan vooral in de ‘grote machine’ achter de treinen. Hier steekt mijn passie voor stroomverdeling de kop op. De regelgeving en normen die hieraan te pas komen, dat is echt mijn ding. Maar ook de andere Rittal producten binnen deze industrie draag ik een warm hart toe: shelters, outdoor kasten en de kabelwartels waar volgens mij enorm veel potentieel in schuilt.

Op welke manier wil je jouw klanten hun volledige potentieel helpen bereiken?

Door hen een technisch superieur product aan te bieden om de vraagstukken op te lossen die ze vandaag ervaren.

Dat is een duidelijke missie. Bedankt voor dit gesprek, we wensen je alvast veel succes!

Graag een vrijblijvend gesprek met onze Industry Manager Rail & Road?
Contacteer Cédric via +32(0)476 30 30 05 of bauwens.c@rittal.be