Winkelmandje

Nieuwe Account Manager voor West-Vlaanderen

2020-03-03. Begin dit jaar verwelkomde het Rittal Sales Team een nieuwe aanwinst. De 44-jarige Peter Poelmans vervult sindsdien vol enthousiasme zijn functie als Account Manager voor West-Vlaanderen. Een verkennend interview plaatst deze sterke schakel in de spotlight.

Welkom Peter, kan je jouw rol binnen het Rittal Sales Team kort toelichten?

Het Rittal Sales Team kent een regionale opdeling. Als vertegenwoordiger begeleid ik de West-Vlaamse klanten bij een juiste productkeuze uit het Rittal gamma. Ze kunnen bij mij terecht voor advies over industriële systeemkasten. Ik help hen ook graag verder met vragen rond stroomverdeling, klimatisering en Hummel kabelwartels.

Woon je zelf in West-Vlaanderen?

Ik ben er niet geboren maar verhuisde 19 jaar geleden naar de kust. Ondertussen voel ik me helemaal thuis in deze provincie. Het is dan ook erg fijn om dagelijks het mooie landschap te mogen doorkruisen voor mijn job.

Jouw enthousiasme is merkbaar! Draag je ook de industrie- en IT-sector een warm hart toe?

Jazeker. Ik volgde een opleiding elektronica aan de hogeschool en oefende daarna onder andere de functie van Product Manager uit bij een industriële groothandel. Zo kreeg ik de kans om technische en commerciële vaardigheden te combineren.

Daarna vertoefde ik als Account Manager bijna 8 jaar lang in de IT-wereld waardoor ik onder andere mijn kennis rond datacenters kon aanscherpen. Ik stapte over naar een sales functie om mijn social skills ten volle te kunnen inzetten. De veelvuldige persoonlijke contacten en aanraking met het technische aspect bieden me erg veel voldoening.

In 2018 heb ik deze markt verlaten om terug te keren naar een werkgever binnen de industrie. En toen kwam de vacature voor Account Manager bij Rittal op mijn pad.

Wat heeft je overtuigd om voor Rittal te kiezen?

Rittal is een vooraanstaand merk. Ik ben dan ook trots om deel te mogen uitmaken van het team achter de innovator. Deze Duitse specialist heeft helemaal door dat stilstaan gelijk staat aan achteruit gaan en blijft zichzelf en zijn producten heruitvinden.

Neem bijvoorbeeld de kleine en compacte behuizingen AX en KX die ontwikkeld werden met Industrie 4.0 in het achterhoofd. Rittal producten spelen niet enkel in op het gewijzigde productieproces, maar zijn daarnaast ook erg kwalitatief. En het is natuurlijk fijn om klanten te kunnen helpen met goede producten.

Je maakt nu al even deel uit van het team. Hoe bevalt het jou?

Enkele gezichten bij Rittal Belgium waren mij niet onbekend. Ik voelde me daarom al snel thuis binnen de groep. Zeker toen tijdens de grondige opleidingsperiode bleek dat álle collega’s steeds klaarstaan met de glimlach. Niet alleen voor de klant maar ook voor elkaar: een duidelijke bevestiging dat het een goed idee was om deze sprong te wagen.

Tot slot: hoe wil jij het verschil maken voor jouw klanten?

Rittal draagt een open en eerlijke communicatie hoog in het vaandel. Ik wil hieraan zeker mijn steentje bijdragen en op deze manier bouwen aan een samenwerking op lange termijn.

Wij wensen jou alvast veel succes!

Graag een vrijblijvend gesprek met onze Account Manager?
Contacteer Peter via +32(0)476 30 30 02 of poelmans.p@rittal.be.