Rittal lanceert compact railsysteem tot 125 A

2017-03-08. Met RiLine Compact biedt Rittal producenten van kleine sturings- en schakelkasten voor het eerst een innovatief en vooral typegetest stroomverdelingssysteem. RiLine Compact werd ontwikkeld voor de montage van verschillende types beveiligings- en schakelapparaten, op een aanraakveilig systeem, en voor de toevoer van elektrische stroom. De gestandaardiseerde en normconforme systeemtechnologie maakt het compacte railsysteem geschikt voor toepassing in sturingen voor zowel IEC- als UL-markten.

Achter de naam RiLine Compact schuilt een compact railsysteem voor sturings- en schakelkasten met een stroomsterkte tot 125 A, dat standaard een maximale aanraakveiligheid biedt.

De innovatie bestaat uit een bodemplaat waarin de rails volledig ingebouwd zijn, beschermd tegen aanraking, en die eenvoudig aangesloten kunnen worden via een raster in het deksel bovenaan. Voor de opbouw van schakel- en beveiligingsapparaten zijn verschillende adapters beschikbaar die zorgen voor een eenvoudige aansluiting. Daarnaast kan ook gekozen worden voor een adapter voor de aansluiting van ronde geleiders en verschillende functiemodules voor motorsturing en vermogensregeling.

De sterkte van RiLine Compact zit in de snelle samenbouw. Zowel de grondplaten zelf als de systeemcomponenten kunnen eenvoudig en veilig, zonder gereedschap, gemonteerd worden. Dankzij de aanraakbeveiliging is de gebruiker van bij het begin beschermd tegen onderdelen onder spanning. Dat verhoogt niet alleen de veiligheid voor de gebruiker en de installatie, het spaart ook tijd en kosten.